Overslaan en naar de inhoud gaan

Lijm maakt reparatie Surface Laptop onmogelijk

De meest recente hardware van Microsoft heeft geen schroeven aan de buitenzijde. De enige manier om in de Surface Laptop of Surface Pro te komen is met een mes het gelijmde toetsenbord los te snijden. Dan is er geen weg terug meer.
Microsoft Surface Laptop

Voor iFixit was het geen verrassing. Gegeven de afmetingen en de algemene trend bij de bouw van dit type apparatuur, zijn de keuzes die Microsoft heeft gemaakt niet vreemd.

Maar het resultaat is wel dat de Surface Laptop de eerste laptop is waar op geen enkele manier iets aan kan worden gerepareerd of veranderd. Ook de componenten in de machine zijn allemaal op een permanente manier vastgezet. Het resultaat is dan ook dat het apparaat een 1 krijgt van iFixit voor de Repairability Score op een schaal van 1 tot 10. Het gevolg is bijvoorbeeld dat het vervangen van het opslaggeheugen (SSD) door een grotere of snellere variant, niet tot de mogelijkheden behoort.

Surface Pro 5 niet beter

Die conclusie geldt ook voor de Surface Pro 5. Terwijl bij zijn voorganger er nog een nieuwe hardeschijf kon worden aangebracht via een standaard M2-connector, zit in de versie 5 de SSD vastgesoldeerd aan het moederbord. Uit de teardown blijkt verder dat Microsoft grotere accu's heeft toegepast in de nieuwe Surface Pro en dat een speciale passieve koelingsinfrastructuur het mogelijk maakt dat de Core i5-variant geen ventilator meer nodig heeft, zoals nog wel het geval in versie 4. Ook een 1 als de Repairability Score voor de Surface Pro 5.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in