Overslaan en naar de inhoud gaan

Surface Book blijkt niet te repareren

De Surface Book mag dan hoge waardering oogsten wat betreft prestaties, iFixit krijgt er hoofdpijn van. De 'ultieme laptop', zoals Microsoft de laptop/tablet-combinatie noemt, krijgt een 1 op de schaal van 10 waar het gaat om mogelijkheden het apparaat te repareren, mocht er wat aan mankeren.
iFixit

iFixit doet van heel veel apparatuur gelijk na de introductie een 'teardown' om te zien hoe de nieuwe hardware in elkaar zit, welke onderdelen zijn gebruikt en hoe de mogelijkheden zijn om defecte onderdelen te vervangen. Het reparatiebedrijf constateert dat bij de Surface Book veel onderdelen aan elkaar zijn gelijmd en niet geschroefd of gesoldeerd. Loshalen is dan een hachelijke zaak, waarbij er vaak meer kapot gaat dan bedoeld. Ook is het naderhand weer correct in elkaar zetten vrijwel ondoenlijk.

En om de belangrijke delen te bereiken, moet er veel worden losgehaald. Zo zitten de meeste componenten aan de onderzijde van het moederbord gemonteerd in het tabletgedeelte van de Surface Book, wat de bereikbaarheid lastig maakt. De SSD kan volgens iFixit wel worden vervangen maar zit met sterke lijm aan de accu geplakt, waardoor het een lastige klus is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in