Overslaan en naar de inhoud gaan

Floppydisk.com verkoopt nog steeds ... floppy disks

Geloof het of niet maar de verkoop van floppy disks is nog altijd een levensvatbaar businessmodel. Nu in 2022. Tenminste, voor Tom Persky, de oprichter van floppydisk.com. Hij verwacht nog minstens vier jaar verder te kunnen voor hij door de voorraad heen is.
MS-DOS
© Computer History Museum
Computer History Museum

Persky's bedrijf bestaat al enkele tientallen jaren en was al die tijd actief in de business van verkoop en recycling van floppy disks. De klassieke opslagmedia in de formaten 3,5 inch, 5,25 inch en ook het nog oudere 8 inch. The Register zocht hem op naar aanleiding van een recent gepubliceerd boek 'Floppy Disk Fever: The Curious Afterlives of a Flexible Medium' waarin hij voorkomt.

De productie van floppy disk is al zeker 10 jaar terug gestaakt toen Sony, het bedrijf dat als laatste dit magnetische opslagmedium maakte, de productiemachines stopzette. Hoewel Persky's bedrijf ook andere activiteiten heeft, zoals het overzetten van data van het ene naar het andere medium en het dupliceren van CD's en DVD's, komt het grootste deel van zijn omzet nog altijd uit de verkoop van lege floppies.

Luchtvaart nog fervent floppygebruiker

Zijn belangrijkste klanten zijn industrieën die nog altijd apparatuur in gebruik hebben die alleen met floppy disks werkt. De luchtvaart is er daar een van. Daarnaast bedient hij ook hobbyisten die soms wel pakken van 50 disks tegelijk kopen.

Toen de productie van diskettes wereldwijd stopte, heeft Pesky enkele miljoenen disks ingeslagen. Met oog op de toekomst en een markt waarvoor géén nieuw aanbod meer wordt geproduceerd. Van die flinke startvoorraad heeft hij er nu nog ruim een half miljoen over. Soms wordt zijn voorraad aangevuld door bedrijven die van hun overtollige voorraad in het magazijn af willen. Hij verwacht nog zeker vier jaar door te kunnen gaan met de leveringen van de oude opslagmedia.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in