Overslaan en naar de inhoud gaan

Er is te weinig kennis over bescherming op internet

Meer dan de helft (53 procent) van de internetgebruikiers is wel eens gehackt of heeft het vermoeden dat dat zo is. Bit deed een onderzoek onder 992 consumenten met een kantoorbaan. De gegevens zijn gebundeld in het rapport ‘Internet eigenwijs’.

Gebrek aan kennis blijkt onder andere uit het downloadgedrag. Meer dan de helft (56 procent) van de Nederlanders controleert niet altijd of een download veilig is. Ook blijkt dat bijna de helft (46 procent) e-mails opent van een onbekende afzender en 29 procent doet hetzelfde met bestanden uit een onbekende bron.

Slechts vier op de tien Nederlanders maakt gebruik van een adblocker, terwijl dit toch ook bescherming biedt tegen malware via advertentienetwerken. Opvallend is dat Nederlanders aangeven geen idee te hebben van privacybescherming op internet, maar dit blijkbaar ook niet als belangrijk ervaren.

Op een koopje

Slechts 4 procent ziet gebrek aan privacybescherming als een grote frustratie bij het gebruik van internet. Trage en slechte werking van de internetverbinding wordt door het merendeel (47 procent) als grootste frustratie aangekaart. Bescherming door de virusscanner biedt een oplossing, maar Nederlanders hebben hier niet veel voor over. Drie op de tien Nederlanders is niet bereid om te betalen voor een virusscanner en het merendeel (42 procent) wil er tot 50,00 euro per jaar aan uit geven.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in