Overslaan en naar de inhoud gaan

Echte oplossing Spectre en Meltdown in zicht

Intel CEO Brian Krzanich kondigde de beschikbaarheid van de Spectre en Meltdownvrije processoren aan tijdens een conference call met analisten naar aanleiding van de jaarcijfers.
Brian Krzanich
© Intel
Intel

Krzanich benadrukte dat beveiliging een topprioriteit is voor Intel. Daarom zijn er voor de korte termijn oplossingen in de maakt die de kwetsbaarheden afdekken. Maar tegelijk is het werk in gang gezet om ook in hardware aanpassingen te maken zodat de kern van het probleem kan worden weggenomen. De eerste producten met deze hardware-aanpassingen komen later dit jaar beschikbaar, zei Krzanich.

De Intel-topman nam gelijk aan het begin van de conferencecall de gelegenheid om aandacht te besteden aan de beveiligingsproblematiek. Hij benadrukte dat er hard aan wordt gewerkt samen met klanten en partners. "Hoewel we voortgang maken, ben ik me bewust dat we meer moeten doen. We hebben ons zelf opgelegd transparant te zijn naar onze klanten en aandeelhouders en hen op de hoogte te houden van onze vorderingen en acties."

Beleid moet voortdurend aangepast

Hij zei verder dat Intel een website heeft ingericht om die informatie te verschaffen. Maar waarschuwt Krzanich, de omstandigheden zijn zeer dynamisch en vergen voortdurend aanpassing van het beleid. "Gebeurtenissen als deze versterken onze missie om de veiligste producten in de wereld te maken."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in