Overslaan en naar de inhoud gaan

Amsterdam grootste datacenter-hub van Europa

De regio Amsterdam is leider van Europa als het aankomt op de datacentercapaciteit. Door een groei van twintig procent in megawatt is de capaciteit nu groter dan die van voormalig koploper Londen en concurrenten als Parijs, Frankfurt en Dublin. Dat staat in een rapport van de Dutch Datacenter Association (DDA).
Datacenter Work
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Het rapport van de DDA is een jaarlijks onderzoek naar de Nederlandse datacentersector en peilt de ontwikkelingen in de sector. De brancheorganisatie verklaart de koppositie van Amsterdam door te wijzen naar de manier waarop de regio zich onderscheidt door de aanwezigheid van zowel colocaties als grote hyperscale clusters. Met de huidige groei verwacht de brancheorganisatie dat de koppositie van Amsterdam alleen nog maar versterkt wordt.

Nederlandse groei

Niet alleen de regio Amsterdam staat er goed op als het gaat om de ontwikkelingen op het gebied van datacenters, maar heel Nederland kan een groei noteren. Waar de capaciteit in Amsterdam steeg met twintig procent, daar groeide de totale Nederlandse capaciteit met achttien procent.

Ongeveer 72% van alle Nederlandse datacenters is gevestigd in de regio Amsterdam, in totaal zijn er 189 grote multi-tenant datacenterfaciliteiten in Nederland. Deze centers hebben in totaal van 369.000 m2 aan datavloerruimte, waarvan 90% vertegenwoordigd door de DDA via 32 deelnemende datacenters operators.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in