Overslaan en naar de inhoud gaan

Google mag datacenter bouwen in Middenmeer

Google mag het geplande datacenter in Middenmeer dan eindelijk bouwen. De burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon hebben een vergunning afgegeven voor de bouw van het datacenter van de internetgigant in de gemeente, die per direct ingaat.
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

In juni werd al bekend dat Google een lap grond van 70 hectare had gekocht in de gemeente in de kop van Noord-Holland, maar de beslissing om daadwerkelijk een datacenter op dit stuk grond te mogen bouwen, lag nog bij de gemeente. Volgens het Noord-Hollands Dagblad is deze vergunning per direct verleend aan Google.

Niet de eerste

Tijdens de bezwaarprocedure werd door één bewoner bezwaar gemaakt, maar zijn klacht werd ongegrond verklaard. Met de bouw is de komst van het tweede grote datacenter in de regio een feit, Microsoft heeft al een datacenter op het Agriport-terrein in Middenmeer, wat tot dezelfde gemeente behoort. Wanneer de bouw van het nieuwe datacentrum wordt gestart en afgerond is niet bekend, datzelfde geldt voor de omvang van de impact op de werkgelegenheid in de regio.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in