Overslaan en naar de inhoud gaan

'Samsung-telefoons versturen ongewild foto's'

Eigenaren van de overenthousiaste smartphones merken het pas als de ontvanger opmerkingen maakt over de bedoeling van de toegestuurde fotostroom.Samsung heeft inmiddels toegezegd dat zijn technici naar het probleem gaan kijken.
man met smartphone
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Gizmodo rapporteerde gisteren het eerst over de problemen en baseert zich op meldingen in fora van Reddit en van Samsung zelf.

Het probleem zou zich voornamelijk voordoen met Galaxy S9 en Galaxy S9-plus toestellen, maar er zijn ook meldingen waarbij de Galaxy S7, de Galaxy S7 Edge en de Galaxy Note 8 in de fout gaan. Zonder dat de eigenaar zich ervan bewust is, stuurt de telefoon enkele foto's of het complete fotoarchief via Samsungs eigen Messages-app naar een willekeurig contact uit de contactendatabase. Messages is de ingebouwde sms-app, die een alternatief van de toestelfabrikant is voor de in Android ingebouwde sms-functionaliteit.

Het versturen wordt vreemd genoeg niet geregistreerd in de logs van het toestel. In een van de gevallen had de telefoon van een man alle foto's uit het archief op zijn telefoon verstuurd naar zijn vriendin.

RCS-update mogelijke oorzaak

Sommige gebruikers hebben het vermoeden dat het probleem te maken heeft met een update van RCS (Rich Communication Services), een aanpassing van het SMS-protocol dat SMS meer mogelijkheden geeft. De update zou in combinatie met Samsungs eigen Messages-app tot de ongewenste resultaten leiden.

Update:

Samsung Nederland laat in een reactie aan AG Connect weten dat het op de hoogte is van de posts op Reddit. "De technische teams in Zuid-Korea en de Verenigde Staten onderzoeken het voorval. Het gaat om klanten van T-Mobile in de Verenigde Staten. Er zijn in andere landen geen vergelijkbare meldingen gemaakt. Ook niet in Nederland en België. Onze technische teams zetten hun onderzoek voort om de oorzaak te achterhalen", aldus de officiële persverklaring van de smartphonefabrikant.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in