Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook onder werktijd? Dat mag

Facebook Workplace is een sociaal netwerk dat bedoeld is voor werknemers van een bepaald bedrijf. Zeg maar een gesloten afdeling van Facebook, waarin plaats is voor allerlei werkgerelateerde zaken. Facebook legt heel erg het accent op dat afgesloten karakter, het is bijvoorbeeld niet mogelijk om vanuit Workplace berichten te zien die mensen op hun eigen Facebook-account hebben geplaatst.

Veel mensen vinden het een onprettig idee als "de baas" kan meelezen met hun privé Facebookberichten. De Workplace is overigens een omgeving zonder reclame. Dat gemis wordt gecompenseerd door het vragen van een bepaling per gebruiker. Wat dat betreft is dit de eerste dienst van Facebook waarvoor zo moet worden betaald.

Er wordt een gestaffelde rekenmethode gebruikt. Dat houdt in dat voor de eerste 1000 gebruikers een bedrag van 3 dollar per maand wordt gevraagd. Voor de volgende gebruikers - tot 10.000 personen - kost de dienst 2 dollar per maand en boven de 10.000 is het bedrijf 1 dollar per maand per gebruiker kwijt. Facebook heeft al een aantal grote bedrijven weten te interesseren voor Workplace zoals de Royal Bank of Scotland (RBS) en Danone. Deze bedrijven hebben meegedaan aan een bèta-testprogramma.

Concurrentie

In Nederland zijn er al van dit soort sociale netwerken zoals Speakapp en ViaDesk. Infor heeft voor de gebruikers van zijn ERP-systemen het netwerk Mingle ontwikkeld en Microsoft timmert wereldwijd aan de weg met Yammer. Al deze omgevingen maken het mensen mogelijk om met elkaar in een zakelijke omgeving te communiceren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in