Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitsland en België onderzoeken ook stralingsgevaar iPhone 12

 De telecomtoezichthouders in Duitsland en België gaan ook onderzoeken uitvoeren naar het mogelijke stralingsgevaar van de iPhone 12. De stappen volgen op het Franse besluit om de verkoop van de smartphone van Apple tijdelijk te verbieden, omdat het toestel te veel elektromagnetische straling uitzendt.

iphone 12
Apple

De Duitse toezichthouder verklaarde daarbij in nauw contact te staan met de verantwoordelijke autoriteit in Frankrijk en dat de Franse procedure een leidende functie heeft voor heel Europa. De Belgische staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel heeft telecomwaakhond BIPT gevraagd het mogelijke gevaar van de iPhone 12 te onderzoeken.

Ook wil Michel dat de Belgische toezichthouder alle apparaten van Apple tegen het licht gaat houden en daarna ook de toestellen van andere merken. De staatssecretaris belooft direct op te treden indien de onderzoeken wijzen op een eventueel gevaar voor de gezondheid. De Nederlandse toezichthouder voor telecom gaat voorlopig niet zo ver, maar spreekt Apple wel aan op de mogelijk te sterke elektromagnetische straling van de iPhone 12.

Straling boven norm

Het Franse agentschap voor de regulering van radiofrequenties ANFR onderzocht de elektromagnetische straling van verschillende telefoons. Daaruit kwam naar voren dat het lichaam 5,74 watt straling per kilogram gewicht opneemt uit de iPhone 12, terwijl de Europese norm op 4,0 watt per kilogram ligt. Apple betwist de resultaten.

Elektromagnetische straling uit apparaten kan het lichaam opwarmen en daarom zijn er limieten voor de blootstelling aan die straling.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in