Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple Watch 4 crasht door zomertijd

Sommige modellen van de Apple Watch 4 kunnen niet goed overweg met de omschakeling van daylight savings time (wat in Nederland meestal 'zomertijd' wordt genoemd). Gebruikers in Australië zijn geconfronteerd met crashes en reboots van hun nieuwe smartwatches van Apple. In de afgelopen jaren hebben iPhones ook moeite gehad met zomer- en wintertijd wat tot onder meer wekkerproblemen heeft geleid.
Apple Watch wijzerplaten
© Apple
Apple

De bug lijkt te zitten in de nieuwe Infograph-weergaves die de Apple Watch Series 4 biedt als 'wijzerplaat'. Het daarop geboden element dat activiteit bijhoudt, kan niet elegant omgaan met het verlies van een uur tijd en zorgt voor crashes van de hele smartwatch, meldt Apple-technieuwssite 9to5mac. Het zogeheten Activity-complication geeft op de Infograph-face een tijdslijn weer van de huidige dag, met van uur tot uur data over calorieën en beweging. Deze weergave wordt gedaan in grafische ringen, die kennelijk niet met 23 uren toekunnen.

Andere 'wijzerplaat'

Gebruikers in Australië hebben de 'eer' om het debuut van deze smartwatch-bug te beleven. Zij zien hun Apple Watches vastlopen en soms in een rebootcyclus terecht komen. Een op Reddit aangedragen oplossing is het via de iPhone kiezen van een andere 'wijzerplaat' dan de Infograph met daarop het Activity-element. Na het instellen van een andere watch face, moet een volgende crash en reboot van de smartwatch worden afgewacht waarna het toestel weer zou moeten werken.

Verder zou het probleem ook voorbij kunnen zijn ná de dag met een uur minder. Tot de volgende omschakeling van zomer/wintertijd dan. In Europa gebeurt de eerstkomende overgang (naar wintertijd) op zondag 28 oktober. In Apple's thuismarkt de VS gebeurt dit op 4 november. De smartwatch-maker heeft dus enkele deadlines voor de boeg om een bugfix uit te brengen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in