Overslaan en naar de inhoud gaan

Sjoemelsoftware duikt op in smartphones

De software in de P20 van Huawei is zo ingesteld dat de smartphone onder specifieke omstandigheden van bepaalde benchmark-onderzoeken, extra hoge prestaties levert.
Huawei P20 Pro
© Huawei
Huawei

AnandTech kwam dinsdag met de ontdekking en UL - het bedrijf achter de populaire benchmark 3DMark - heeft inmiddels de fraude bevestigd in een verklaring. UL heeft inmiddels alle resultaten van de modellen P20, P20 Pro, Nova 3 en Honor Play uit de onderzoeksrapporten verwijderd.

Verweer klopt niet

Huawei heeft inmiddels een verklaring gegeven bij Android Authority. Het Chinese bedrijf stelt dat de software zo is ontworpen dat deze optimaal presteert onder de omstandigheden die een bepaalde app creëert.

UL zegt echter dat wel degelijk is aangetoond dat Huawei hardgecodeerd de optimalisatie heeft vastgelegd voor specifieke benchmark-apps. En dat is niet de optimalisatie voor apps op basis van kunstmatige intelligentie waarop Huawei doelt. UL heeft een interne benchmarkapp losgelaten op de P20 - dus een app die de Huawei-telefoon niet kan kennen - en de prestaties van de smartphone bleven toen sterk achter.

Het is niet de eerste keer dat smartphoneproducenten de prestaties van hun producten proberen op te pompen. In 2013 maakten Samsung, HTC, LG en Asus zich ook schuldig aan manipulatie van de testresultaten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in