Overslaan en naar de inhoud gaan

'GitHub schorst Russische accounts wegens sancties VS'

GitHub zou accounts van diverse Russische softwareontwikkelaars geschorst hebben. Daar klagen de ontwikkelaars zelf over, zo schrijft Bleeping Computer. De accounts zouden van bedrijven of van ontwikkelaars gelieerd aan bedrijven die door Amerikaanse sancties geraakt worden zijn.
GitHub octocat
© GitHub
GitHub

GitHub is volgens Russische media op 13 april begonnen met het schorsen van accounts, aldus Bleeping Computer. Na de schorsing wordt de content weggehaald en repositories onbereikbaar. Onder meer de repositories van Sberbank Technology en Alfa Bank Laboratory zijn van het platform gehaald. Deze bedrijven vallen onder Amerikaanse sancties.

Het zijn echter niet alleen bedrijfsaccounts die geschorst worden, maar ook accounts van individuele ontwikkelaars. Ook zij kunnen dus niet meer bij hun repositories komen. De Russische website Habr.com schrijft dat sommige Russische ontwikkelaars wel een e-mail van GitHub hebben gekregen over de schorsing, waarin wordt uitgelegd dat accounts uitgeschakeld worden vanwege Amerikaanse handelsrestricties. 

Reactie GitHub

De schorsingen staan in schril contrast met een blogbericht van GitHub in maart, waarin het bedrijf juist zei dat het platform beschikbaar blijft voor ontwikkelaars in andere landen, dus ook voor developers in Rusland. Tegenover Bleeping Computer zegt GitHub die visie nog steeds wel te hebben, maar dat het onder Amerikaanse wetgeving wel gebruikers en klanten moet beperken als zij aangewezen worden als Specially Designated Nationals of onderdeel uitmaken van geblokkeerde partijen onder de Amerikaanse wet. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in