Overslaan en naar de inhoud gaan

Lufthansa-vliegtuigen aan de grond door IT-storing

Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft last van IT-problemen waardoor er geen vluchten kunnen vertrekken. De systemen die gebruikt worden voor het inchecken en het boarden werken niet.
Fraport, vliegveld Frankfurt
© Fraport
Fraport

De problemen werden veroorzaakt door een beschadiging van een aantal glasvezelkabels van telecombedrijf Deutsche Telekom door bouwwerkzaamheden. Herstel van de kabels duurt tot woensdagmiddag.

Europese impact

De problemen leiden tot vertragingen en annuleringen van vluchten van Lufthansa, Swiss, Austrian, Eurowings en Brussels Airlines. Op de luchthaven van Frankfurt, waar Lufthansa haar thuisbasis heeft, zorgt dat voor grote drukte bij passagiers en vliegtuigen. Er staan inmiddels zoveel toestellen aan de grond dat de luchtverkeersleiding daar geen vliegtuigen meer laat landen. Die worden omgeleid naar onder meer Neurenberg, Keulen en Düsseldorf.

De Duitse luchtvaartmaatschappij heeft München als tweede thuisbasis, waar vluchten ook gedeeltelijke geraakt zijn, meldt Lufthansa. Daar is het ook druk met passagiers, maar kunnen vluchten nog wel landen. Ook op Schiphol is één vertrekkende vlucht van Lufthansa geannuleerd. Die zou aan het einde van de ochtend naar Frankfurt gaan. Ook een vlucht vanuit die stad naar Schiphol ging niet door.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in