Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis vervanging voor schermhaperende Surface Pro 4

De Surface Pro 4 kan schermproblemen hebben, die Microsoft nu erkent met een programma voor gratis omruil. Dit geldt ook in Nederland, maar geeft gebruikers geen nieuw apparaat.
Microsoft Surface tablet
© Microsoft
Microsoft

Ruim een jaar al zijn er klachten van gebruikers over schermhaperingen op de Surface Pro 4. De kostbare tablet kan soms en plots last hebben van flikkeringen in de weergave op het touch-scherm. Dit brengt ergernis en mogelijk een kostbare reparatie met zich mee. Terwijl het geen wijdverbreid probleem lijkt te zijn, kleurt het toch de perceptie van de Microsoft-tablet.

Consument en corporate

De fabrikant komt nu met een vervangingsprogramma voor getroffen tablets. Dit geldt voor zowel consumenten als voor zakelijke gebruikers van de Windows 10 tablet; het aanbod van gratis omruil geldt voor aankopen gedaan in een winkel en via een bedrijfsleverancier. Microsoft bevestigt aan AG Connect dat het omruilprogramma ook geldt voor Nederland.

Mits de Surface Pro 4 binnen de garantie valt, voegt de woordvoerster toe. Daarbij reikt ze een link aan naar de garantiepagina voor de Microsoft-tablet. Standaard geeft de Windows-maker een jaar hardwaregarantie op de Surface, maar de aparte inruil voor schermflikkeringen geldt voor drie jaar na aankoop. De Surface Pro 4 is in oktober 2015 uitgekomen in de Verenigde Staten en Canada. De Nederlandse release is een maand later gevolgd.

Refurbished retour

Overigens krijgen gedupeerde gebruikers in ruil voor hun flikkerende tablet dan een gereviseerd exemplaar retour. Dit vervangende apparaat is wel refurbished “volgens de gedefinieerde kwaliteitsnormen”, meldt Microsoft. Gebruikers die hun flikkerende scherm zelf al hebben laten repareren (wat 450 euro kan kosten), krijgen een terugbetaling aangeboden. Hiervoor moeten zij zich aanmelden bij de klantenondersteuning.

De schermflikkering op een Surface Pro 4 in beeld:

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in