Overslaan en naar de inhoud gaan

Command-line spiekbrief van Microsoft

Microsoft heeft een overzicht vrijgegeven van alle commando's die zijn ingebouwd in recente versies van Windows. Deze spiekbrief geldt voor zowel desktop- als ook serveruitvoeringen van het besturingssysteem. De PDF telt maar liefst 948 pagina's.
Command prompt
© CC-BY-2.0 - Flickr
CC-BY-2.0 - Flickr

De 'Windows Commands Reference' is afgelopen maand gepubliceerd en valt gratis te downloaden bij Microsoft. Als systeemvereisten stelt de softwareleverancier een app om PDF-bestanden te bekijken en Windows-versies vanaf Server 2008  tot en met 2016. In het document (dat 4,6 MB groot is) staat vermeld dat de geboden informatie van toepassing is op Windows 8.1, 10, Server 2008, Server 2008 R2 (Release 2), Server 2012, Server 2012 R2, en Server 2016.

Releaseversnelling

Hierbij horen ook releases van Microsofts serverbesturingssysteem die worden uitgebracht in het zogeheten semi-annual channel. Daarbij krijgt Windows Server vaker updates, in navolging van clientbesturingssysteem Windows 10 dat nu net zijn grote april-update krijgt. Windows Server volgt in die releaseversnelling, met het oog op innovatie. Klanten kunnen echter ook kiezen voor de stabiliteit en voorspelbaarheid van het zogeheten Long-Term Servicing Channel, waarbij om de twee à drie jaar een nieuwe, primaire versie van Windows Server wordt uitgebracht.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in