Overslaan en naar de inhoud gaan

OpenAI stelt start GPT Store uit door chaos rondom bestuur

 OpenAI, het bedrijf achter chatbot ChatGPT, stelt de lancering van zijn GPT Store uit tot begin volgend jaar. De onrust rond de topman Sam Altman is daarvan de reden. 

Eigenlijk had de nieuwe online winkel GPT Store met door gebruikers aangepaste chatbots eind dit jaar al gereed moeten zijn. Volgens de pionier op gebied van kunstmatige intelligentie (AI) heeft de vertraging te maken met de recente onrust rond het afzetten en vervolgens terugkomen van topman Sam Altman.

OpenAI kondigde begin november op een ontwikkelaarsconferentie aan dat gebruikers zelf aangepaste versies van ChatGPT konden gaan maken en dat er een shop zou komen waar de door andere gebruikers aangepaste chatbots te vinden zijn. Deze stap zou de start-up kunnen helpen om de concurrentie op de steeds drukker wordende AI-markt te verslaan. Maar "hoewel we hadden verwacht het deze maand uit te brengen, waren er een paar onverwachte dingen die ons bezighielden", heeft OpenAI laten weten in mail aan betrokkenen.

Altman werd vorige maand door het bestuur van OpenAI ontslagen en werd enkele dagen daarop binnengehaald door Microsoft. Het ontslag van Altman zorgde echter voor veel kritiek van het personeel en investeerders op het bestuur van OpenAI. Altman keerde binnen een paar dagen weer terug bij het bedrijf onder een nieuw bestuur en met steun van Microsoft, een grote investeerder in OpenAI.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in