Overslaan en naar de inhoud gaan

OpenAI heeft nu ook een ChatGPT voor bedrijven

Het bedrijfsleven kan sinds maandag ook gebruik maken van een speciale versie van ChatGPT met speciale voorwaarden, zoals betere beveiliging en uitgebreidere invoermogelijkheden. 

robot werknemer
Shutterstock

Het meest in het oog springt het veel grotere 'context window'. Dit is de ruimte die binnen een conversatie gebruikt kan worden om vragen te stellen aan de chatbot en documenten in te voeren die als input kunnen dienen. ChatGPT Enterprise kan 32.000 'tokens' aan. De betaalde versie van ChatGPT - ChatGPT Plus - biedt ruimte voor maximaal 8000 tokens. Een token is een woordfragment. Omgezet naar hele woorden betekent dat ChatGPT Enterprise ongeveer  24.000 woorden aankan. Vanzelfsprekend maakt de bedrijfsversie van de tekstrobot gebruik van de de nieuwste versie van het onderliggende taalmodel GPT-4, krijgen klanten de snelst mogelijke toegang tot het taalmodel en zijn er meer mogelijkheden voor beheer. 

Beveiliging is beter

OpenAI zegt dat gebruikers van ChatGPT Enterprise er ook vanuit kunnen gaan dat de beveiliging van de informatie die heen en weer gaat naar de servers van het bedrijf versleuteld is met met TLS 1.2+ en op de servers wordt opgeslagen met AES 256 encryptie. Verder verzekert het bedrijf dat de zakelijke conversaties nooit gebruikt zullen worden voor trainingsdoeleinden. Bij de twee andere versies van de tekstrobot moeten gebruikers zich expliciet afmelden als zij fragmenten van hun input niet terug willen zien in de antwoorden van ChatGPT. 

Prijs van het aanbod nog ongewis

De prijs van ChatGPT Enterprise is nog niet bekend gemaakt. Microsoft heeft wel al een soortgelijk aanbod met Bing Chat Enterprise dat ook gebruik maakt van GPT-4. Deze variant is standaard onderdeel van Microsoft 365 for Business. Ars Technica memoreert dat Microsoft vorige maand heeft aangekondigd dat Bing Chat Enterprise ook binnenkort beschikbaar komt in een standalone-versie. Een abonnement daarop gaat 5 dollar per maand kosten. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in