Overslaan en naar de inhoud gaan

ChatGPT komt naar klassieke Microsoft-beheertools

Microsoft geeft zijn zegen aan een koppeling van AI-chatbot ChatGPT en zijn klassieke PowerToys. Die beheertools krijgen voor Windows 10 en 11 een plugin waarmee ChatGPT valt aan te roepen. De maker van WSATools (om Android-apps te installeren in het Windows Subsystem voor Android) is ermee aan de slag.
Windows-tools
© Microsoft
Microsoft

De ontwikkeling van de zogeheten 'ChatGPT plugin for Microsoft PowerToys Run' is al ingezet en op GitHub te bekijken. De Italiaanse developer Simone Franco heeft deze koppeling van de moderne AI-technologie aan de klassieke beheertool namelijk al in een testversie gemaakt. Dat heeft hem slechts twee uur tijd gekost.

Afstemmen

Vervolgens heeft Microsoft die tool met open armen ontvangen, schrijft Tomshardware. Productmanager Clint Rutkas die bij Microsoft verantwoordelijk is voor de PowerToys heeft Franco verzocht om het project wat te verfijnen. Daarbij ook de vraag om het beschikbaar te stellen als een Community Plugin.

Binnen de verzameling handige tools die PowerToys vormt, is PowerToys Run een hulpmiddel om snel apps en commando's te kunnen uitvoeren. Ook bestanden en processen van draaiende software zijn daarmee te vinden, te benaderen en te gebruiken. De modulaire, open source Run-software is voorzien van een systeem om plugins te kunnen gebruiken voor aanvullende functionaliteit. De ChatGPT-bot van OpenAI wordt daar nu dus aan toegevoegd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in