Overslaan en naar de inhoud gaan

Alibaba lanceert 'Engelse' ChatGPT-concurrent

De Chinese e-commerce Alibaba heeft een AI-model gelanceerd dat wordt geïntegreerd in zijn bestaande producten en diensten. Het model wordt Tongyi Qianwen genoemd en voert zowel de Engelse als de Chinese taal.
Alibaba
© Alibaba
Alibaba

Met Tonggyi Qianwen, dat sterk overeenkomt met ChatGPT, komt er een nieuwe aanbieder bij in het snelgroeiende veld van generatieve AI-modellen. Het heeft zowel Chinese als Engelse taalmogelijkheden. Alibaba hoopt het in de nabije toekomst in te kunnen zetten voor alle zakelijke applicaties.

Het AI-model wordt eerst geïntegreerd in DingTalk, Alibaba's software voor samenwerking op de werkplek, en Tmall Genie, een slimme spraakassistent die is geproduceerd door Alibaba. Ook klanten en ontwikkelaars kunnen gebruikmaken van Tongyi Qianwen, waarmee ze zelf op maat gemaakte grote taalmodellen kunnen ontwikkelen om aan hun individuele behoeften te voldoen.

"We bevinden ons op een technologisch keerpunt, aangedreven door generatieve AI en Cloud computing. Bedrijven in alle sectoren zijn begonnen met het omarmen van intelligentietransformatie om voorop te blijven lopen", aldus CEO Daniel Zhang in een verklaring tegenover Cnet.

Stormloop op AI-modellen

Na de lancering van generatieve OpenAI’s ChatGPT werken diverse techreuzen met de technologie. Zo Microsoft maakt gebruik van ChatGPT-4, om de zoekresultaten van Bing te stimuleren, tips voor het schrijven van e-mails te geven en presentaties te helpen maken.

Google is ook aan de slag gegaan met AI-modellen. Het kondigde een samenwerking aan met het concurrerende Bard. Volgens Cnet is er sprake van een ‘stormloop’ van Big Tech-bedrijven die willen profiteren van die doorbraak.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in