Overslaan en naar de inhoud gaan

AI is de grootste IT-bubbel, zegt baas AI-bedrijf

De CEO van genAI-bedrijf Stability AI - het bedrijf achter beeldgenerator Stable Diffusion - zet grote vraagtekens bij de hype die ontstaat rond kunstmatige intelligentie. Hij maakt de vergelijking met de dotcom-bubble begin deze eeuw.
ballon
© CC0 0- Pixabay
CC0 0- Pixabay

Emad Mostaque - de betreffende CEO - deed zijn uitspraken tijdens een gesprek met analisten van UBS, waar ZDnet over schrijft. Hij ziet dat de ontwikkeling van AI nog altijd in de beginfase verkeert, maar ziet dezelfde signalen als bij eerdere hypes. Bijvoorbeeld in de aanloop naar de dotcom-crisis schoten ook talloze startups uit de grond met optimistische investeerders en een heel hoge waardering. Dat leidde tot torenhoge beursnoteringen van sommige internetbedrijven die uiteindelijk niet waargemaakt konden worden.

Mostaque spreekt nu over de AI-bubbel, die nog niet eens echt begonnen is. Hij verwacht dat AI de komende jaren een van de grootste investeringsthema's gaat worden met een potentieel van meer dan een biljoen (trillion) dollar. Vooral voor de financiële dienstverlening lijkt de afweging te zijn AI te omarmen of het risico te worden afgestraft door de aandelenmarkt.

Het is niet zo dat Mostaque niet de waarde inziet van de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, dat zou vreemd zijn voor een topman van een AI-bedrijf. Maar hij wil wel een waarschuwing afgeven voor te overspannen verwachtingen. AI is gewoon nog niet klaar voor massale toepassing in het merendeel van de industriesectoren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in