Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitalisering heeft invloed op tevredenheid IT’ers

Zo’n 70% van de IT-beslissers is van mening dat digitalisering invloed heeft op de werknemerstevredenheid binnen een organisatie. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft Dynamics 365 expert Conclusion MBS onder ruim 1.000 IT-beslissers en -verantwoordelijken.
Internet
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

Een kleine meerderheid (55%) van de ondervraagden weet wat de wensen zijn van de medewerkers als het gaat om digitale transformatie. Werknemers zijn nu nog onnodig veel bezig zijn met taken die ook geautomatiseerd kunnen worden, vindt 56%%. Ongeveer 36% van IT-beslissers verwacht zelfs dat werknemers de organisatie verlaten wanneer processen onvoldoende geautomatiseerd zijn.

Apps en cloud

Bijna de helft van de IT-beslissers (47%) geeft aan dat op het gebied van applicaties de wensen van de medewerkers jonger dan 35 jaar afwijken van die van medewerkers ouder dan 35 jaar. Bovendien vindt zo’n 28% van de IT-beslissers dat de huidige cloudoplossing van de organisatie niet voldoet aan de verwachtingen van medewerkers jonger dan 35 jaar. Met name de IT-beslissers onder de 40 jaar (31%) zien dit als een probleem. IT-beslissers boven de 60 jaar (18%) geven dit minder vaak aan.

Technolgie & werkstress

Uit eerder onderzoek van TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werd duidelijk dat werkgevers steeds meer geld kwijt zijn aan personeelsverzuim als gevolg van werkstress, waar technologiegebruik en - daarbij meekomende - informatie-overload significant aan bijdragen. Burn-outklachten en andere stressgerelateerd verzuim zadelen werkgevers jaarlijks op met een kostenpost van 2,8 miljard euro. Dat is 300 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in