Overslaan en naar de inhoud gaan

'Centric-CFO ontslagen, na krap half jaar in dienst'

De financieel topmanager die eerder dit jaar in dienst is genomen om rust te brengen bij Centric zou alweer vertrokken zijn. De topvrouw, die vanwege haar IT-ervaring is aangehaald, is volgens de Volkskrant zelfs ontslagen. Rianne Jans is hiermee de zoveelste topmanager die IT-dienstverlener Centric verlaat.
Centric

Het vertrek van CFO Rianne Jans is nu net naar buiten gebracht door de Volkskrant, die zich baseert op bronnen rondom Centric. Navraag door de krant bij het IT-bedrijf van Gerard Sanderink levert wisselende reacties op. In eerste instantie laat de woordvoerder van Centric weten dat er maandag een verklaring komt. Vervolgens wordt deze verklaring teruggetrokken en luidt de officiële reactie 'geen commentaar'.

Leegloop

Daarbij wordt ook de basale vraag van wel of geen vertrek van CFO Jans niet beantwoord, laat staan de vervolgvraag of het om opstappen of ontslag gaat. Rianne Jans is in juli dit jaar aangetreden als nieuwe CFO van Centric. Haar overstap is enkele maanden eerder, in mei, al bekend gemaakt. Ze ging toen weg als CFO bij Eindhoven Airport, waar toen binnen de directie sprake was van "verstoorde verhoudingen", wist het Eindhovens Dagblad toen te melden.

Het vertrek van Jans toen had volgens de woordvoerder van Eindhoven Airport niets te maken met de problemen tussen de algemeen directeur en de commercieel directeur. De ontwikkelingen berusten op toeval, aldus de zegsman toen tegen de Eindhovense krant.

Van Rijbroek

Centric doet nu vooralsnog geen mededelingen over de huidige status van CFO Jans. Eerder was er wel sprake van leegloop in het management van de IT-dienstverlener. Topmanagers bij het bedrijf van Gerard Sanderink zouden bezwaar hebben gehad tegen de invloed van zelfverklaard security-expert Rian van Rijbroek.

Naar nu blijkt geeft zij input voor de nieuwe securitydivisie, die begin 2020 van start moet gaan. Centric heeft dit bevestigd in antwoord op vragen van AG Connect. Daarbij stelt het bedrijf wel dat Van Rijbroek "geen positie binnen Centric heeft". AG Connect heeft nog vervolgvragen hierover uitstaan bij de IT-dienstverlener.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in