Loopbaan

Carriere
Opleiding

Zuid-Holland wil drieduizend extra IT'ers opleiden met WE IT

Samenwerkingsverband ondersteunt bestaande initiatieven in Zuid-Holland. 

12 maart 2020

Samenwerkingsverband ondersteunt bestaande initiatieven in Zuid-Holland. 

Het tekort aan IT'ers groeit, ook in Zuid-Holland. Daarom is de Economic Board Zuid-Holland (EZB) WE IT begonnen: een consortium van overheden, opleiders en het bedrijfsleven, dat samen de mismatch op de lokale arbeidsmarkt aanpakt. De bedoeling is dat er 3.000 extra IT'ers de arbeidsmarkt op komen. 

WE IT heeft als doel dat het aantal IT'ers groeit en dat werkenden in andere functies vertrouwd raken met IT. Volgens de EZB groeit het tekort aan IT'ers namelijk flink: het aantal vacatures voor deze beroepsgroep steeg vorig jaar met 27 procent. Daardoor kan iedere IT-professional uit vijf openstaande vacatures kiezen. 

"Uit analyses blijkt dat er sectorbreed een groot tekort is aan goed geschoolde IT’ers", aldus voorzitter Marja van Bijsterveldt van de Taskforce Human Capital Akkoord, waar WE IT onderdeel van uitmaakt. "Ik ben erg tevreden dat we nu een deelakkoord hebben afgesloten waarin we de ambitie hebben om de komende jaren minimaal 3.000 extra IT’ers op te leiden voor alle relevante sectoren in Zuid-Holland."

Bestaande initiatieven ondersteunen

Om meer IT'ers de markt op te krijgen, is opleiden, bijscholen en omscholen 'essentieel', aldus de organisatie. "Daarvoor ondersteunt WE IT een aantal bestaande initiatieven in de provincie." Die initiatieven zijn ICT Praktijk Academie, Make IT Work, Techgrounds, The Young Digitals, TekkieWorden, Next Maritime Professional, Digitalisering MKB, Young Capital Next en een project voor het stimuleren van de bewustwording rondom cybersecurity. 

De bedoeling is dat deze projecten worden versterkt of opgeschaald. Daartoe gaat WE IT subsidie aanvragen bij de Provincie Zuid-Holland. Met die subsidie moet een eerste pilotfase mogelijk gemaakt worden, die tot en met 2021 loopt. Daarna kan WE IT nog tot en met december 2023 verlengd worden. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.