Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo bereik je als ontwikkelaar een salaris van 100.000 euro

Als ontwikkelaar een salaris van een ton bereiken, is mogelijk met een combinatie van een goede opleiding, enkele jaren ervaring en expertise in een aantal populaire programmeertalen en frameworks. Die combinatie betaalt zich echter sneller uit in Amerika.
salaris
© CC0 - Pixabay.com
CC0 - Pixabay.com

Dat blijkt door flink te spelen met nieuwe salariscalculator van Stack Overflow. Voor het samenstellen van de Salary Calculator for coders analyseerde Stack Overflow de salarissen in 14 landen waaronder Nederland, schrijft data scientist Julia Silge van de online community voor ontwikkelaars in een blog. In totaal werden wel 90.000 ontwikkelaars bevraagd. Hoewel het onderzoek al voor het negende jaar werd uitgevoerd is dit het derde jaar dat de community de gegevens heeft gebruikt voor het maken van een online tool.

De online tool berekent op basis van locatie, opleiding, jaren ervaring met professioneel coderen, functie en vaardigheden met diverse technologieën een salaris dat je kan verwachten.

Ervaring speelt een rol

Het blijkt dat het voor ontwikkelaars in de Verenigde Staten veruit het makkelijkst is om de salarismijplaal van 100.000 dollar te passeren. Met maar vijf jaar ervaring zijn er al heel veel functies waarvoor werkgevers bereid zijn hun beurs te trekken voor een dergelijk bedrag. In bijna alle andere landen lukt het zelfs met 30 jaar ervaring niet de ton per jaar te bereiken. 

Ook gingen de salarissen in de Verenigde Staten in vergelijking met een jaar geleden zo'n 5 procent omhoog, veel meer dan in Europa, Rusland, Brazilië en India.

Salarisontwikkeling Stack Overflow
Salarisontwikkeling Stack Overflow

Bijblijven essentieel

In alle landen waren er voor Devops-specialisten de best betaalde banen, gevolgd door data-scientists en data-engineers. Backend developers doen het ook goed net als ontwikkelaars voor embedded software. Vanzelf is het bijblijven op het gebied van de meestgevraagde technologieën een pré in de onderhandeling over een goed salaris. Dus heb je ambities om een topsalaris binnen te slepen, zorg dan dat je expertise opbouwt in Scala, Redis, Go of Apache Spark.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in