Overslaan en naar de inhoud gaan

3 ton verdienen en geen huis kunnen betalen

Een onderzoek onder IT'ers bij onder meer de 13 grootste IT-bedrijven in Silicon Valley wijst uit dat het merendeel geen eigen woonruimte kan vinden in de Bay Area.
verhuizing
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

De prijs van een gemiddeld huis in de regio is inmiddels gestegen naar 1,5 miljoen dollar. Met een inkomen van 300.000 dollar per jaar kom je dan doorgaans niet in aanmerking voor een hypotheek, meldt Venturebeat.

Slechts 12 procent van de huishoudens in San Francisco was eind 2017 in staat een eigen huis te kopen. Ook in de plaatsen ten zuiden van San Francisco - Silicon Valley - is de nood hoog. In Santa Clara county bijvoorbeeld waar onder meer Cisco zijn hoofdkantoor heeft, kon 15 procent van de huishoudens zich een eigen huis veroorloven. Ter vergelijking: in heel Californië bedroeg dat percentage eind 2017 29 procent en in de hele Verenigde Staten 56 procent.

De cijfers komen uit een onderzoek van Team Blind, een organisatie die werknemers van bedrijven een anoniem platform biedt om met elkaar van gedachten te wisselen en onderzoeken doet naar werkomstandigheden.

Roep op meer salaris

Afgelopen week publiceerde Team Blind nog de resultaten van een onderzoek waaruit bleek dat 61 procent van de IT'ers vindt dat ze meer salaris moeten krijgen omdat ze onderbetaald worden.

De frustraties lopen zo hoog op dat een record aantal gezinnen vorig jaar de omgeving van San Francisco verliet en hun heil zocht in plaatsen als Sacramento, Portland en Austin. Dat had weer tot gevolg dat er te weinig huurtrucks beschikbaar waren om te verhuizen. De prijzen bij verhuurder U-Haul liepen daardoor op tot 2000 dollar voor een enkele reis van San Jose naar Las Vegas terwijl de prijs voor de rit in omgekeerde richting rond de 100 dollar ligt, meldt de lokale nieuwssite SFgate. 

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in