Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelfopgelegde DDoS raakt failliet Intertoys

De failliete speelgoedwinkelketen Intertoys heeft een 'DDoS-aanval' over zichzelf afgeroepen en daarmee toestromende klanten ontstemd. Consumenten die kadobonnen voor de speelgoedwinkel wilden verzilveren vóórdat de winkels definitief sluiten, werden geconfronteerd met storingen in het hele land. Intertoys spreekt van een DDoS-aanval, alleen was het dus niet een externe aanval maar een geval van eigen overbelasting.
Intertoys-logo
© Intertoys
Intertoys

Afgelopen weekend zagen Intertoys-winkels in heel Nederland flinke rijen en boze mensen vanwege problemen met het verzilveren van kadobonnen. Volgens een woordvoerder van de failliet verklaarde keten van speelgoedwinkels was de oorzaak een DDoS-aanval op het KPN-netwerk, wisten onder meer De Telegraaf en Trouw te melden. De genoemde telecomaanbieder spreekt dit echter tegen: in plaats van een DDoS-aanval was er sprake van overbelasting voor de VPN-verbindingen.

Winkelrun

Terwijl de winkelketen zijn faillisement heeft aangekondigd, houdt het zijn winkels en webshop wel open. Bezorgde consumenten met kadobonnen willen die snel gebruiken, om te voorkomen dat ze niet meer in te ruilen zijn en dus waardeloos. Dit is geen theoretisch risico, maar aangekondigd: na zondag 24 februari zijn de kadokaarten ongeldig.

Vrijdag had Intertoys laten weten dat er nog tienduizenden kadobonnen in omloop waren. De totale waarde daarvan bedraagt ongeveer 1 miljoen euro, aldus het Parool. Intertoys was niet voorbereid op de resulterende 'run' door klanten. Ondertussen zijn kadokaarten voor speelgoedwinkel Bart Smit, wat valt onder hetzelfde concern, alleen nog in te leveren in Belgische vestigingen van deze winkelketen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in