Overslaan en naar de inhoud gaan

Website Amazon onderuit op VIP-koopjesdag

Amazon houdt jaarlijks Prime Day, een dag waarop geregistreerde klanten in aanmerking komen voor extra kortingen. De toeloop was dit jaar zo groot dat het bedrijf zijn eigen Ddos-aanval creëerde.
Amazon errorpage

De grootste problemen deden zich voor gelijk aan het begin van Prime Day, vanaf 3 uur aan de oostkust (9 uur gisterenavond Nederlandse tijd) en duurde ruim tweeënhalf uur, meldt The Verge.

De storing beperkte zich naar het laat aanzien tot het Amerikaanse continent. Overigens bleek dat sommige mensen hun bestellingen prima kunnen plaatsen, maar anderen konden de site niet benaderen of liepen vast in de bestelprocedure. In veel gevallen toonde de site de kenmerkende error-page van Amazon waarop de honden van verschillende Amazon-werknemers zijn geplaatst.

Pas na twee uur gaf Amazon in een verklaring toe dat er wat problemen waren met de website. De belangrijkste boodschap daarin was dat er nog 34 uur over was om gebruik te maken van PrimeDay.

PrimeDay is een belangrijke omzetgenerator voor Amazon. Vorig jaar werd er op de koopjesdag naar schatting tussen de 1 en 2,8 miljard dollar gekocht op de site. Naar verwachting stijgt de omzet dit jaar ondanks de storingen naar 4 miljard dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in