Beheer

Windows
Spring Creators Update

Zelfherstel in Windows 10 komt deze lente

De automatische rollback voor brakke updates zit nog niet in Windows 10, maar komt deze lente.

14 maart 2019

De automatische rollback voor brakke updates zit nog niet in Windows 10, maar komt deze lente.

De met stille trom doorgevoerde update voor Windows 10 om misgelopen updates automatisch terug te rollen, is nu nog niet algemeen beschikbaar. Microsoft heeft het zonder er ruchtbaarheid aan te geven uitgebracht in een testbuild. Die aanvullende informatie is - eveneens stilletjes - toegevoegd aan het informatiedocument over dit automatische zelfherstel. Qua planning komt de rollback-functie in de eerstvolgende grote update: die van lente 2019.

De tot voor kort onopgemerkte functionaliteit voor het terugdraaien van updates is ingebouwd in testuitvoeringen van Windows 10 sinds build 18351. Microsoft heeft deze informatie toegevoegd aan het knowledge base-artikel over deze nieuwe functionaliteit. Dat online-document was door het bedrijf afgeschermd voor indexering door zoekmachines. Ook was de rollback-functie enigszins 'onder de radar' bij Windows-testers doordat het pas actief wordt wanneer opstarten mislukt. Microsoft heeft op Twitter excuses aangeboden dat deze toevoeging aan de testbuilds niet is medegedeeld in de begeleidende notities (flight notes).

"Deze nieuwe functie is alleen beschikbaar voor Windows Insiders die Windows 10 Insider Preview, build 18351 of nieuwer, draaien. Deze versie van Windows 10 is nog niet publiekelijk uitgebracht", deelt Microsoft nu mee bovenaan zijn informatiedocument over de update-rollback. Daarbij geeft de softwareproducent ook aan dat de melding over verwijderde updates kan worden weergegeven op computers met de 1903-versie van Windows 10. Dat is de geplande lente-editie voor dit jaar.

1903 versus 1809

icrosoft geeft Windows 10 op halfjaarlijkse basis grote verbouwingen: in de lente en in de herfst. Daarbij krijgen die grote updates versienummers met het jaartal plus de maand waarin de ontwikkeling is afgerond. Normaliter volgt dan de maand erop het uitbrengen voor het brede publiek. De 1809-release van afgelopen oktober is echter over diverse bugs gestruikeld, waardoor Microsoft zich snel op diverse fixes heeft moeten storten en uiteindelijk die herfst-update weer heeft ingetrokken. De brede uitrol van de oktober-update is tot op heden nog niet geheel doorgevoerd.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Herman Moet 07 juni 2019 13:51

Ik heb onlangs de laatste updates binnengehaald en nu werkt mijn epson xp-205 niet meer naar goed Hoe los ik dit op.Zelf niet kundig genoeg.Waar vind ik hulp hiervoor?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.