Innovatie & Strategie

Branche
KPN-hoofdkantoor

XS4ALL krijgt applaus van KPN-aandeelhouders

XS4ALL is onderwerp van gesprek op KPN's aandeelhoudersvergadering.

© KPN
10 april 2019

XS4ALL is onderwerp van gesprek op KPN's aandeelhoudersvergadering.

KPN-topman Maximo Ibarra kreeg woensdag tijdens de aandeelhoudersvergadering kritische vragen over internetprovider XS4ALL. De telecomaanbieder kondigde eerder aan dat het voortaan diensten wil aanbieden onder het merk KPN en dat viel slecht bij klanten en fans van XS4ALL. De vragen werden met applaus onthaald. Ibarra stelde een speciaal gesprek met vertegenwoordigers van XS4ALL voor.

Ibarra benadrukte in zijn antwoorden meermaals dat er voor bestaande klanten niets verandert. Met de samenvoeging van merken voor nieuwe klanten wil KPN juist groeien, herhaalde hij. Ook onderstreepte Ibarra dat er bij de beslissing niet over één nacht ijs is gegaan. Op vragen over de kosten van de gekozen strategie wilde hij niet ingaan. Het actiecomité 'XS4ALL moet blijven' wijst erop dat de plannen van KPN flinke financiële gevolgen kunnen hebben. Zo heeft de ooit overgenomen internetprovider de beste ROI (return on investment) van alle KPN-onderdelen.

Overleg afgedwongen

Eerder vandaag schreef het AD al dat de ondernemingsraad van XS4ALL een speciaal overleg heeft afgedwongen. De personeelsvertegenwoordiging had volgens de krant met een rechtszaak gedreigd omdat de toekomstplannen niet met haar waren besproken. KPN liet in een reactie weten zich niet in het artikel geschetste beeld te herkennen.

Ook over het beloningsbeleid kwamen er vragen op de aandeelhoudersvergadering die vanmiddag plaatsvond op het hoofdkantoor in Rotterdam. KPN wil bonussen uitkeren zelfs als er geen winst wordt gemaakt. Ook daar liepen aandeelhouders tegen te hoop.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.