Overslaan en naar de inhoud gaan

Word krijgt 'donkerdere' modus

Microsoft verbetert zijn donkere modus voor tekstverwerker Word. Die applicatie in het Office-pakket heeft al een dark mode, maar die omvat alleen het lint (ribbon) en gereedschappenbalk van de applicatie en niet de documentpagina zelf. Dat wordt nu aangepakt, in reactie op vraag van veel gebruikers.
Word Android
© Microsoft
Microsoft

Het verduisteren van het 'documentvel' gaat samen met aanpassing van gebruikte kleuren en contrast voor letters in de tekst. De donkere modus voor een tekstdocument in Word is puur en alleen de weergave; het heeft geen gevolgen voor afdrukken en ook niet voor de weergave bij andere gebruikers. Iemand die de donkere modus níet gebruikt en toegang krijgt tot een Word-bestand wat is gemaakt in dark mode, heeft dan gewoon de eigen, witte weergave.

Telewerken en oogbelasting

"Terwijl we lange uren doorbrengen voor onze schermen, is het in toenemende mate belangrijk geworden om oogbelasting te verminderen en om rekening te houden met lichtgevoeligheid. Daarom hebben het Black Office-thema uitgebreid om ook je documentcanvas te omvatten", schrijft Word program manager Ali Forelli. Hij geeft aan dit een feature is die al lange tijd wordt gevraagd door veel Office Insiders, de publieke testers van Microsofts kantoorpakket.

De nieuwe 'donkerdere' modus valt in te schakelen via twee opeenvolgende handelingen. Eerst moet de al beschikbare dark mode worden aangezet, wat kan via Bestand, Account, Office-thema, Zwart. Daarna moet nog het canvas donker worden gemaakt, wat kan via de nieuwe knop om te schakelen tussen dag- en nachtmodus. Die knop is nu voor bètatesters te vinden in het Beeld-tabblad van het Office-lint, tussen de segmenten 'Insluitend' en 'Paginaverplaatsing'.

De 'donkerdere' modus in Word; verschil van dag en nacht

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in