Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft werkt maanden aan donkere modus Outlook.com

Het zal niet lang meer duren voordat online Outlook-gebruikers het mailprogramma in een donkere modus kunnen gebruiken. Een Outlook.com-gebruiker had in augustus 2017 er in een forum om gevraagd. Nu reageert Microsoft op die post dat de functionaliteit binnenkort wordt toegevoegd.
Outlook.com
© Microsoft
Microsoft

“Eigenlijk werken we al maanden aan deze functionaliteit, en je kunt het snel in het product verwachten. Een belangrijke reden voor de vertraging is dat we de beste Dark Mode leveren van welke leidende mailclient dan ook”, aldus de post.

Microsoft introduceerde een previewversie tijdens Halloween, een donker Halloweenthema. “Maar dat was een prototype dat nog meer werk vereiste voordat we het echt kunnen gebruiken. We hebben de kleuren en code verschillende keren herontworpen en zijn nu trots op de finale versie.”

De functionaliteit is veelgevraagd door gebruikers. De vraag heeft meer dan duizend stemmen gekregen, waarmee het tot de meestgevraagde toevoegingen behoort aan Outlook.com. Onder de post wordt daarom enthousiast maar ook wel cynisch gereageerd. “Ik vraag me af waarom dit zo moeilijk is”, zegt een gebruiker. “Gmail heeft al jaren deze functionaliteit.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in