Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows krijgt belfunctie, via Android-telefoon

Microsoft werkt aan een functie om te kunnen bellen op een PC via een Android-telefoon. In een nieuwe Windows 10 Insider Preview wordt deze functie getest. Windows Insider-gebruikers kunnen in die preview via de Your Phone-app op hun Android-telefoon gesprekken beantwoorden en starten.
Your Phone-app
© Microsoft
Microsoft

De belfunctie werd al aangekondigd tijdens het Samsung Unpacked-evenement in augustus, maar was tot nu toe niet beschikbaar. Nu is er dus een bètaversie van de functie. 

Gebruikers kunnen de Your Phone-app op Android koppelen aan die op hun Windows 10 PC - mits ze een telefoon met Android 7.0 of nieuwer en een laptop met bluetooth hebben. Vervolgens worden de speakers, microfoon en het scherm van de laptop of desktop gebruikt om te bellen. 

Bellen of gesprek weigeren

Met de zogeheten Calls-functie kunnen gebruikers inkomende telefoontjes beantwoorden op de pc en gesprekken starten door het telefoonnummer in te typen in de app of een contact te selecteren.

Wat misschien wel het interessantst is, is dat telefoontjes overgezet kunnen worden van de PC naar de telefoon en terug. Zou je dan even weg moeten van je laptop, dan kun je het gesprek naadloos doorzetten op je Android-telefoon. Bij terugkomst kun je het gesprek weer overzetten naar de laptop of desktop.

Ook kunnen inkomende gesprekken afgewezen worden, waarna er een vooraf opgestelde sms verstuurd kan worden. Bellers kunnen ook direct naar de voicemail doorverwezen worden. In de app is het verder mogelijk om de recente belgeschiedenis te bekijken op de PC. 

Niet zonder problemen

Zoals gezegd gaat het vooralsnog om een bètatest in een preview van Windows 10. Er zijn dus mogelijk nog wat problemen. Eén daarvan heeft Microsoft zelf al gevonden: het kan voorkomen dat gebruikers hun telefoon en PC opnieuw aan elkaar moeten koppelen via bluetooth. Wat de reden daarvoor is, vertelt Microsoft niet. 

Of de functie ook naar iOS-telefoons komt, is niet bekend. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in