Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft verrast met dubbelscherms Surface-phone

Ondanks uitgelekte informatie over het Surface-event weet Microsoft nog te verrassen. Tweemaal. Eerst met de eigen smartphone Surface Duo, die een vouwbaar dubbel scherm heeft. En dan met de onthulling dat het hiervoor samenwerkt met Google; om Android-apps te laten draaien op deze nieuwe Microsoft-phone.
Surface-smartphone
© Microsoft
Microsoft

"Dit is een Surface-apparaat", benadrukt chief product officer Panos Panay van Microsofts divisie voor devices. Hij doelt daarmee op het typerende Surface-ontwerp, waardoor de Duo een kleinere uitvoering lijkt van de woensdag ook onthulde dubbelscherms tablets Surface Neo. Panay vermijdt met zijn benadrukking van 'Surface' ook de indruk dat dit een Windows-smartphone zou zijn.

Microsoft bovenop Android

Want dat is de Duo niet: het volgend jaar komende apparaat draait namelijk Android. Dit in tegenstelling tot de uitklapbare Surface Neo: die draait een aparte uitvoering van Windows met de naam 10X. De Duo is standaard wel voorzien van Microsofts productiviteits-apps voor Android. De Surface-maker benadrukt dan ook de werkmogelijkheden en naadloze aansluiting op reeds gebruikte Microsoft-software, -services en bestaande computers.

De twee 5,6 inch schermen van de Duo zijn 360 graden te draaien en vormen 'platgeplakt' een 8,3 inch tablet. Volgens techmagazine Wired, die een preview van de Duo heeft gekregen vóór de onthulling van vandaag, is de gebruikte ARM-processor een Snapdragon 855 van Qualcomm. Het algehele ontwerp van Microsofts uitklap-phone is nog niet vastgelegd: onder meer de aanwezigheid van een achter-camera staat nog ter discussie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in