Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 3.1 is terug!

De actie is het werk van software-verzamelaar en historicus Jason Scott die eerder deze week het Malware Museum online bracht, meldt Ars Technica. Samen met het team van Internet Archive heeft hij een browser gebaseerde JavaScript emulator van Windows 3.1 gebouwd en maakt vandaag een collectie bestaande uit 1523 programma's beschikbaar.
Windows 3.1 logo
© Microsoft
Microsoft

Eerder deze week heeft Archive.org een serie onschadelijk gemaakte virussen en andere malware uit het MS-DOS tijdperk ontsloten. Zonder de schadelijke effecten over zich af te roepen kan nu iedere computergebruiken zien hoe vele ongelukkigen eind jaren 80, begin jaren 90 met schrik tot de ontdekking kwamen dat er 'iets mis was' met hun computer. Hoewel virussen in die tijd nog vooral werden gebruikt om te pesten, waren er toch ook een aantal die de harde schijf behoorlijk wisten te ontregelen of zelfs wissen. Het Internet Archive kreeg de collectie van Mikko Hypponen de directeur anti-virusbedrijf F-Secure.

Het Internet Archive zette in 2013 al een groot aantal spelletjes online die jaren terug voornamelijk op spelcomputers konden worden gespeeld zoals de Atari en de Magnavox.

Scott is een verzamelaar pur sang. Buiten dat hij het leuk vindt om oude software weer te laten werken op gloednieuwe systemen, is zijn passie vooral het vervolmaken van zijn softwareverzamelingen. Hij wil alles hebben. Veel mensen hebben hem software toegestuurd. Hij stelt deze ook graag weer ter beschikking, zolang er geen commerciële doelen mee worden nagestreefd. Hij werkt met een team van vrijwilligers aan het geschikt maken van de emulator. Zij doen 'the hard work', zegt Scott.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in