Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 11 SE krijgt pc-partners mee

Microsoft heeft zijn pc-partners meegekregen om de voor onderwijs bedoelde SE-variant van Windows 11 naar de markt te brengen. De nieuwe uitgeklede Windows-variant debuteert op de SE-uitvoering van Microsofts Surface Laptop, maar die wordt gevolgd door goedkope laptops en omklaptablets van producenten die ook Chromebooks leveren.
Surface-laptop voor schoolgebruik
© Microsoft
Microsoft

Windows 11 SE is alleen beschikbaar voor organisaties in het onderwijs. Losse verkoop, ook van computers met die schoolvariant van het besturingssysteem, is niet aan de orde. Na de onthulling van de Surface Laptop SE komen pc-makers als Acer, Asus, Dell, Dynabook (voorheen Toshiba), Lenovo, HP en JP.IK (uit Portugal) met instaplaptops die Windows 11 SE draaien.

Opnemen tegen Chromebooks

Deze aankomende laptops lijken grotendeels bestaande modellen te zijn, die dan nu met Windows 11 SE worden geleverd, schrijft The Verge. Dit vormt een golf nieuwe concurrenten voor Chromebooks, die Google's besturingssysteem Chrome OS draaien en die ook van de genoemde pc-producenten komen. De Windows 11 SE-laptops zijn geoptimaliseerd voor Microsofts apps zoals webbrowser Edge (gebaseerd op de Chromium-basis van Google's Chrome), productiviteitspakket Office, plus de clouddiensten die de Windows-maker biedt.

Het app-bereik is echter niet beperkt tot alleen Microsoft, weet The Verge te melden. Videovergader-app Zoom (concurrent van Microsoft Teams) en Google-browser Chrome zijn onderdeel van een geautoriseerde selectie van apps die IT-beheerders van onderwijsinstellingen kunnen installeren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in