Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
Windows 10

Windows 10 timmert aan de weg

Besturingssysteem noteert grootste gebruikersgroei sinds januari.

6 juli 2018

Besturingssysteem noteert grootste gebruikersgroei sinds januari.

Windows 10 passeerde in juni voor het eerst de mijlpaal van 40 procent marktaandeel onder computers die Windows gebruiken. Volgens het Amerikaanse Net Applications voegde Windows 10 daarmee een vol procentpunt toe aan het wereldwijde marktaandeel. Het besturingssysteem moet wel nog broer Windows 7 voor zich dulden.

Volgens de berekeningen van Net Applications vertegenwoordigt het percentage van ruim 40 procent naar schatting een aantal van 606 miljoen Windows-pc’s die draaien op Windows 10, schrijft ComputerWorld.

Dat verschilt aanzienlijk met de 700 miljoen “verbonden apparaten” die Microsoft zelf begin juni nog claimde. Dit verschil zit vooral in het feit dat Microsoft hierbij niet alleen pc’s, maar ook XboX-gameconsoles, tablets en een klein aantal Windows-smartphones meetelt, die allen draaien op Windows 10.

Grote broer

Hoewel Windows 10 in juni dus de grootste winst sinds januari boekte in het aantal gebruikers, blijft Windows 7 vooralsnog het meest in gebruik. Het besturingssysteem uit 2009 heeft nog altijd een marktaandeel van ruim 47 procent van alle pc’s die op Windows draaien. Van alle computers wereldwijd, draait ruim 41 procent op Windows 7, voor Windows 10 ligt dat nog op zo’n 37 procent.

Hoewel Microsoft blij zal zijn met de grote groei in gebruikers van Windows 10, zal de standvastigheid van Windows 7 de computergigant ook zorgen baren. Het einde van de ondersteuning voor Windows 7 staat tenslotte over 18 maanden gepland.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
2
Reacties
Peter Rosenkamp 11 juli 2018 19:12

En ook de vpn settings. Ook dank hiervoor.

Ronald Wouterson 06 juli 2018 12:05

... en de laatste updates verkrachten de Office 10 installaties waarvoor hartelijk dank. N O T

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.