Beheer

Windows
Windows 10

Windows 10 mei-update is klaar

De eerste stap op weg naar algemene verspreiding is genomen.

© CC BY-SA 2.0,  Raymond Shobe
13 mei 2020

De eerste stap op weg naar algemene verspreiding is genomen.

Microsoft heeft gisterenavond Windows 10 2004 (lente- of mei-update) beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. Ook de bijbehorende software development kit staat klaar voor iedereen met een MSDN-account onder een go-live-licentie.

De Covid-19-pandemie heeft flink roet in het eten gestrooid bij de planning van deze versie van de halfjaarlijks feature-update. Het gedwongen thuiswerken heeft in de laatste fase gezorgd dat er meer tijd is genomen voor het testen van het besturingssysteem in de verschillende 'ringen' van het Insider-testernetwerk.

Microsoft had in april al aangekondigd dat de het werk aan de 2004 (ook wel aangeduid als 20H1)-update klaar was. Toch is er nog een extra testronde ingebouwd in de procedure voor de testers in de Slow en Release Preview-ring. Dat was maar goed ook want er werd nog een extra fix in de planning opgenomen. Die zorgde ervoor dat de algemene beschikbaarheid van deze update - die gepland stond om gisteren (12 mei) te beginnen, werd opgeschoven. Vermoedelijk start de 'uitrol' nu op 28 mei, volgens bronnen van ZDNet.

Applicaties openen na herstart

Met de Windows 10 2004-update komt de ondersteuning van Windows Subsystem for Linux (WSL) 2 beschikbaar. Ook wordt het mogelijk na een herstart de applicaties die actief waren voor de herstart, automatisch weer te activeren. Verder bevat de feature update veel bugfixes en kleine aanpassingen aan onderdelen van het besturingssysteem.

 

1
Reacties
verplancke johan 24 augustus 2020 17:49

Ik heb sedert 10/09/2019 geen windows updates meer gekregen waardoor er nu ook problemen komen met de beveiliging van mijn PS. F-secure werkt niet meer, en sommige website zoals deze van Microsoft en F-secure zijn niet meer bereikbaar...; Wat kan ikzelf daaraan verhelpen?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.