Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 mei-update is klaar

Microsoft heeft gisterenavond Windows 10 2004 (lente- of mei-update) beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. Ook de bijbehorende software development kit staat klaar voor iedereen met een MSDN-account onder een go-live-licentie.
Windows 10-installatie halverwege
© CC BY-SA 2.0
CC BY-SA 2.0

De Covid-19-pandemie heeft flink roet in het eten gestrooid bij de planning van deze versie van de halfjaarlijks feature-update. Het gedwongen thuiswerken heeft in de laatste fase gezorgd dat er meer tijd is genomen voor het testen van het besturingssysteem in de verschillende 'ringen' van het Insider-testernetwerk.

Microsoft had in april al aangekondigd dat de het werk aan de 2004 (ook wel aangeduid als 20H1)-update klaar was. Toch is er nog een extra testronde ingebouwd in de procedure voor de testers in de Slow en Release Preview-ring. Dat was maar goed ook want er werd nog een extra fix in de planning opgenomen. Die zorgde ervoor dat de algemene beschikbaarheid van deze update - die gepland stond om gisteren (12 mei) te beginnen, werd opgeschoven. Vermoedelijk start de 'uitrol' nu op 28 mei, volgens bronnen van ZDNet.

Applicaties openen na herstart

Met de Windows 10 2004-update komt de ondersteuning van Windows Subsystem for Linux (WSL) 2 beschikbaar. Ook wordt het mogelijk na een herstart de applicaties die actief waren voor de herstart, automatisch weer te activeren. Verder bevat de feature update veel bugfixes en kleine aanpassingen aan onderdelen van het besturingssysteem.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in