Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft: Windows 10 May 2020 Update bijna klaar voor uitrol

De May 2020 Update van Windows 10, ook wel bekend als 20H1, is klaar voor release. Dat zegt Microsoft in een blogbericht. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen de laatste Build, nummer 19041.207, beschikbaar gemaakt voor Windows Insiders in de Release Preview Ring. Dat betekent dat de update begin mei waarschijnlijk breed uitgerold kan worden.
Windows 10 startmenu

Build 19041.207 van Windows 10 kan nu handmatig door testgbruikers binnengehaald worden via Windows Update. Het gaat om een cumulatieve build, waarin alle fixes zijn meegenomen die in de builds tussen 19041.21 en 19041.21 beschikbaar zijn gemaakt. Daarnaast zit er onder meer een oplossing in voor een probleem waarbij de remote procedure call-service onverwachts stopt.

Microsoft geeft in het blogbericht ook een waarschuwing aan gebruikers van Windows Mixed Reality. Het kan namelijk zo zijn dat Windows Mixed Reality niet goed werkt bij gebruikers op de May 2020 Update. Mensen die deze dienst vaak gebruiken, worden aangeraden de update via de Release Preview niet te installeren. Het probleem moet begin mei opgelost worden. 

Nieuw in 20H1

De nieuwe update van Windows 10 brengt diverse nieuwe functies met zich mee, meldt Microsoft op zijn website. Zo komen er wijzigingen in de digitale assistent Cortana, waarmee ze meer een persoonlijke productiviteitsassistent wordt die ondersteuning biedt in de Microsoft 365-apps.

Daarnaast komen er quick web searches in Search Home, waarin bijvoorbeeld het weerbericht opgevraagd kan worden en gebruikers kunnen zien wat het laatste nieuws is. De web preview in search results krijgt verder een nieuw design, en Windows Search krijgt een nieuw algoritme waarmee efficiënter om wordt gegaan met de schijf en CPU. Verder zijn er wijzigingen voor Windows Subsystem for Linux 2, Kladblok, Windows Sandbox en Taakbeheer. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in