Development

Apps
Windows 10 apps

Windows 10 apps in 2017 allemaal op smartphone

Universal apps deden het al op Windows 10-smartphone. Straks ook de andere apps. Interessant voor zakelijk gebruik.

12 december 2016

Universal apps deden het al op Windows 10-smartphone. Straks ook de andere apps. Interessant voor zakelijk gebruik.

Microsoft heeft sinds de eerste aankondiging van Windows 10 er de nadruk op gelegd dat er een continuum ontstaat in de app-beleving van de kleinste wearables tot de desktop. Windows 10 zou daar de facilitator van zijn.

In 2017 zet Microsoft de volgende stap in het proces. Daardoor wordt het vooral voor bedrijven interessant die zelf apps hebben ontwikkeld voor Windows 10.

Met een update van het besturingssysteem kunnen dan namelijk alle apps draaien op smartphones, tablets, headsets en pc´s. Voorwaarde is wel dat de mobiele apparatuur voorzien is van de nieuwe ARM-gebaseerde Qualcomm Snapdragon-processor die binnenkort beschikbaar komt.

Tot nog toe is het alleen mogelijk speciale Universal Windows Platforms te draaien op smartphones en andere mobiele apparatuur.

Overigens is met de komst van de hardware die Windows 10-apps kunnen draaien, nog niet gezegd dat gelijk alle apps ook geschikt zijn daarvoor. Zo moeten de apps wel voorzien zijn van een interface die mee kan schalen met de schermgrootte zodanig dat deze ook te bedienen is met een kleiner scherm. Ook draaien de x86-apps in een emulator op de ARM-gebaseerde processoren. Die vergt nogal wat geheugenruimte, wat het gebruik van de apps kan beperken.

Microsoft geeft meer uitleg over de nieuwe eigenschappen in de volgende video

 

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.