Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 1809 langer ondersteund wegens coronacrisis

Microsoft blijft Windows 10 1809 langer ondersteunen dan eigenlijk de bedoeling was. Gebruikers van de Home-, Pro-, Pro Education-, Pro for Workstations- en IoT Core-edities van deze versie krijgen tot en met 10 november 2020 beveiligingsupdates. De ondersteuning moest eigenlijk op 12 mei aflopen. Reden voor de verlenging is de coronacrisis.
Windows 10 venster

Microsoft zegt in een blogbericht dat het de stress van klanten wil verminderen, door de geplande end of support- en servicing-data van een aantal producten uit te stellen. Op die manier kunnen gebruikers en organisaties hun aandacht richten op de bedrijfscontinuïteit.

Niet alleen Windows 10 versie 1809 wordt langer ondersteund. Ook Windows Server versie 1809 kan tot 10 november 2020 rekenen op beveiligingsupdates. Configuration Manager versie 1810 krijgt tot 1 december beveiligingsupdates. De ondersteuning van SharePoint Server 2010, SharePoint Foundation 2010 en Project Server 2010 loopt op 13 april 2021 pas af. Tot slot krijgt de Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement legacy web client twee maanden langer ondersteuning, tot december dit jaar. 

Eerder in maart liet Microsoft al weten dat een aantal versies van Windows 10 1709 ook langer beveiligingsupdates krijgen. Dat geldt vor de Enterprise-, Education- en IoT Enterprise-edities van de versie van het besturingssysteem. De ondersteuning van Windows 10 1709 binnen de Home-, Pro-, Pro Education- en Pro Workstation-varianten werd op 9 april vorig jaar al stopgezet. 

Gedwongen update gaat door

Microsoft kondigde vorige maand ook aan dat er vanaf mei alleen nog beveiligingsupdates uitgerold worden voor Windows 10. Alle niet-essentiële updates worden dan tijdelijk gepauzeerd. Desondanks gaan de updateplannen van Windows 10 wel door. De Home-variant van Windows 10 met versie 1809 gaat namelijk automatisch over naar de huidige 1909-release. 

Volgens de reguliere planning moet er binnenkort echter weer een nieuwe, grootschalige halfjaarlijkse update voor Windows 10 aankomen. Of deze lente-update nog doorgaat, is niet duidelijk. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in