Overslaan en naar de inhoud gaan

Wi-Fi 7 gaat naar topsnelheid van 33 Gbps, komend jaar

Draadloze dataoverdracht krijgt een flinke oppepper met Wi-Fi 7. Qualcomm - een van de belangrijke leveranciers van wifi-chips en lid van standaardenorganisatie Wi-Fi Alliance - heeft een productstrategie gepubliceerd waarmee Wi-Fi 7-apparatuur binnenkort beschikbaar komt voor bedrijfs- en consumentennetwerken.
wifi
© Shutterstock
Shutterstock

Qualcomm gaat ervan uit dat volgend jaar de eerste producten beschikbaar komen die deel uitmaken van een hele familie van Wi-Fi 7-apparatuur. Die producten maken dan allemaal gebruik van de 6GHz-band, naast de 5GHz- en 2,4GHz-banden die al door de huidige generatie wifi-apparatuur worden ingezet. Die toevoeging van radiospectrum op 6GHz maakt flink hogere snelheden mogelijk. Het Network Pro Series Gen 3 platform bijvoorbeeld gaat volgens Qualcomm zo tot 33 Gbps aan draadloos dataverkeer mogelijk maken.

Sneller, maar ook meer

Hoewel het hier gaat om snelheden onder optimale omstandigheden, geeft zo'n theoretische snelheid wel aan wat er aan snelheidsverbetering te verwachten valt. De huidige snelste wifi-apparatuur haalt een theoretische snelheid van 'slechts' 9,6 Gbps.

Maar de aankondiging van Qualcomm bevat meer dan alleen uitzichten op hogere doorvoersnelheden. De nieuwe specificaties geven aan dat er 10 Gbps accespoints voor de grootzakelijk markt komen waar tegelijk tot 500 gebruikers op aangesloten kunnen zijn.

Naast Qualcomm hebben ook chipproducenten MediaTek en Broadcom al aangekondigd in de tweede helft van 2023 met hun eerste Wi-Fi 7-apparatuur op de markt te komen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in