Overslaan en naar de inhoud gaan

Komst Wi-Fi 7 lijkt nu echt aanstaande

Wi-Fi 6E is pas een jaar geleden uitgerold in veel gebieden, maar er wordt nu alweer reikhalzend uitgekeken naar de komst van Wi-Fi 7. De Taiwanese producent MediaTek claimt volgens Ars Technica dat de technologie werkt.
wifi

Wi-Fi 7 geldt als de volgende generatie van het draadloze netwerkprotocol. MediaTek claimt de eerste organisatie te zijn die een demonstratie heeft gegeven van de mogelijkheden van Wi-Fi 7, nog voordat de WiFi Alliance officieel een bijbehorend protocol heeft vastgesteld.

MediaTek wil vanaf 2023 met Wi-Fi 7-producten op de markt komen. De nieuwe generatie wifi moet een snelheid van 30 Gb/s kunnen halen. Op dit moment haalt Wi-Fi 6E, dat pas sinds enkele jaren beschikbaar is, zo’n 9,6 Gb/s. De latency (lijnvertraging) gaat verder omlaag tot onder de 5 milliseconde. Wi-Fi 7 wordt ook wel gelabeld als 'Extremely High Throughput'. De eerdere verwachting was dat de definitieve versie van Wi-Fi 7 uitkomt in 2024.

In de Wi-Fi 7-standaard wordt ook de Hybrid Automatic Repeat Request (HARQ) geïntroduceerd. Tot nog toe verwerpt het acces point bij geconstateerde fouten in het decodeerproces pakketten onmiddellijk. HARQ maakt het mogelijk iets toleranter om te gaan met dergelijke fouten zodat er meer gelegenheid komt toch een succesvolle decodeeractie uit te voeren. Daardoor hoeven minder datapakketjes opnieuw te worden opgevraagd, wat de gemiddelde latency in de transmissie verbetert.

3D virtual reality

De behoefte aan draadloze capaciteit gaat waarschijnlijk alleen nog maar verder toenemen op het moment dat meer apparatuur online komt en de huidige applicaties van rijkere content gebruik gaan maken. Denk daarbij aan 3D virtual reality en de inzet van holografische representaties.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in