Management

Juridische zaken
WhatsApp

'WhatsApp meldt veelvuldig doorgestuurde berichten'

Berichtendienst voegt naar verluidt waarschuwingsfunctie toe voor vaak doorgestuurde berichten.

© Pixabay
25 maart 2019

Berichtendienst voegt naar verluidt waarschuwingsfunctie toe voor vaak doorgestuurde berichten.

In de strijd tegen de verspreiding van nepnieuws test WhatsApp momenteel een functie die een melding geeft als een bericht vaak is doorgestuurd. De melding verschijnt in de bètaversie bij berichten die vijf keer of meer zijn doorgestuurd.

Dat meldt WaBetaInfo op basis van een bètaversie van de berichtendienst voor Android-telefoons. Volgens de website krijgen berichten die vijf keer of vaker zijn gedeeld het label 'vaak doorgestuurd', dat zowel door de verzender als ontvanger te zien is. Zo wil het bedrijf de verspreiding van nepnieuws naar verluidt een halt toeroepen.

Eerder al voegde WhatsApp de functie toe dat doorgestuurde berichten werden gelabeld als 'doorgestuurd', om de verspreiding van nepnieuws te voorkomen. De nieuw ontdekte functie in de bètaversie zal dus onderscheid maken in de frequentie van doorsturen. Afgelopen januari kondigde WhatsApp nog een beperking aan op het doorsturen van berichten.

Berichtinformatie

In de berichtinformatie staat voor een verzender vooralsnog de informatie of een bericht is aangekomen en/of gelezen, maar in de bètaversie die WaBetaInfo onder ogen kreeg, krijgt de verzender van een bericht ook informatie over hoe vaak en bericht al is doorgestuurd. Deze informatiefunctie is alleen benaderbaar voor verzenders. 

Wanneer de functies precies worden uitgerold is niet bekend.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.