Beheer

Privacy
Facebook WhatsApp

WhatsApp-berichten wissen kan straks nog na 2 dagen

Mark Zuckerberg kondigt nieuwe privacyfuncties aan voor WhatsApp.

9 augustus 2022

Mark Zuckerberg kondigt nieuwe privacyfuncties aan voor WhatsApp.

Berichtendienst WhatsApp laat straks berichten verwijderen na iets meer dan 2 dagen nadat die berichten zijn verstuurd. Deze nieuwe mogelijkheid is één van de veranderingen die WhatsApp- en Facebook-eigenaar Meta doorvoert om de privacy van gebruikers te verbeteren. Topman Mark Zuckerberg van moederconcern Meta Platforms heeft dat laten weten in een post op Facebook.

Zo kun je binnenkort groepchats verlaten zonder dat iedereen daarvan op de hoogte wordt gesteld. Ook kun je straks zelf bepalen wie allemaal kan zien dat je online bent. Op Twitter kondigde WhatsApp daarnaast aan dat gebruikers de mogelijkheid krijgen berichten meer dan twee dagen na het plaatsen nog te verwijderen. Daarmee krijgen ze veel langer de tijd hiervoor dan eerst.

Privacygarantie van Zuckerberg

Het garanderen van de privacy is al langer een heikel thema voor socialemediabedrijven. "We blijven nieuwe manieren bedenken om uw berichten te beschermen en ze net zo privé en veilig te houden als persoonlijke gesprekken", zegt Zuckerberg er nu over in zijn Facebook-bericht.

Dat er bij WhatsApp aan veranderingen werd gewerkt kwam eerder al naar buiten door berichtgeving van de site WABetaInfo, waar vaker nieuwtjes over de berichtendienst te vinden zijn. Via officiële kanalen is nog niet bekendgemaakt wanneer de nieuwe veranderingen precies ingaan. WABetaInfo schrijft nu dat de update vermoedelijk later deze maand wordt doorgevoerd.

1
Reacties
M. Commandeur 10 augustus 2022 12:45

... en ondertussen verkoopt Facebook jouw medische informatie door aan wie het meest betaald.
(Zie gerelateerd artikel: Facebook aangeklaagd in VS wegens schenden medische privacywetgeving)
De privacy verbeteringen hier gaan dan toch slechts over 'klein bier'.
Voor de overheid is Facebook blijkbaar te groot om te sluiten (met de e-ketting erop!), na vele ernstige overschrijdingen (zoek o.a. op: Facebook Cambridge Analytica).
Facebook (gebruik van de naam 'Meta' is eigenlijk ook al diefstal van de gemeenschap) zelf leeft in een eigen universum, waar ook waarheid virtueel en fluïde is maar voor ons slechts een weinig vertrouwenwekkende mening zou moeten zijn.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.