Innovatie & Strategie

Branche
Foxconn

Werkhervatting bij Apple-leverancier Foxconn gaat 'beter dan verwacht'

Fabrieken lagen enige tijd stil wegens het nieuwe coronavirus.

Foxconn productie © Foxconn
13 maart 2020

Fabrieken lagen enige tijd stil wegens het nieuwe coronavirus.

De werkhervatting in fabrieken van Foxconn, een grote productiefabrikant van Apple, gaat beter dan verwacht. Dat heeft oprichter Terry Gou tegenover Reuters gezegd. De fabrieken lagen enige tijd stil vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus Covid-19 in China.

De hervatting van het werk gaat volgens Gou zelfs "beter dan verwacht en dan we hadden kunnen hopen". De leveringen naar zijn fabrieken in China en Vietnam zijn inmiddels weer normaal.

Foxconn is een bedrijf uit Taiwan dat veel van zijn productiefabrieken in China heeft zitten. Veel van de leveranciers van het bedrijf zitten namelijk daar. Toen het nieuwe coronavirus eind vorig jaar daar uitbrak, moesten werknemers thuisblijven en werden fabrieken tijdelijk gesloten. Onder meer Apple had daar flink last van. Foxconn zet namelijk de iPhones in elkaar voor het bedrijf. 

Problemen niet voorbij

Toch waarschuwt Gou wel dat de vraag vanuit consumenten naar de producten nu een stuk lager kan liggen, aangezien Covid-19 inmiddels een pandemie is. Gou maakt zich met name zorgen om de Amerikaanse markt. "Als de productie snel weer op gang komt, maar consumenten stoppen met geld uitgeven... dat zou de sleutel tot economisch herstel zijn."

Ook maakt Gou zich zorgen over de bevoorradingsketen in Japan en Zuid-Korea, waar nu uitbraken van Covid-19 zijn. Hij noemde daarbij onder meer de stijgende prijzen voor DRAM-geheugen en problemen met de bevoorrading van schermen. Welke invloed dat heeft op Foxconn, vertelde hij echter niet.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.