Overslaan en naar de inhoud gaan

Weinig technostress onder jongeren

Dat blijkt uit onderzoek van Studentenwerk onder 529 jongeren tussen de 17 en 30 jaar. De helft geeft aan niet gestrest te raken van de telefoontjes, sms’sjes, statusupdates en whatsapps die zij voortdurend krijgen. Dat komt volgens hen doordat ze er bewust voor kiezen offline te gaan als hen dat uitkomt.
smartphone
© CC0 (pixabay)
CC0 (pixabay)

Ruim een kwart zegt in het geheel geen stress te ervaren van de continue bereikbaarheid en altijd online en bereikbaar te zijn juist erg handig te vinden.

De uitkomst van dit onderzoek verschilt van het onderzoek van de FNV naar technostress bij werknemers eind 2012. Die gaven toen aan een constante druk te voelen om te reageren op meldingen uit tablets en smartphones. Wellicht dat het verschil verklaarbaar is door het verschil in leeftijd tussen beide groepen respondenten.

Paniek

Toch is er nog wel een aantal jongeren dat druk voelt door de continue bereikbaarheid. Zo raakt 16 procent in paniek als ze niet bereikbaar zijn. Opmerkelijk is dat dat vooral hoog opgeleide jongeren, met een universitaire opleiding, betreft. Hoger opgeleiden kiezen er ook vaker voor offline te gaan.

Onder de jongeren is wel een groep geheelonthouders; zij hebben bewust geen smartphone of sociaal medium. Dat geldt voor 7 procent van de jongeren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in