Overslaan en naar de inhoud gaan

Wachtwoordmanager van Microsoft voor Chrome, iOS, Android

De authenticatie-app van Microsoft krijgt aanvullende functionaliteit: voor het veilig opslaan en bij inlogs automatisch invullen van wachtwoorden. Deze functie van password-manager komt daarmee naar iOS en Android, maar Microsoft brengt het in de vorm van een extensie ook naar de marktdominante browser Chrome.
Kluis
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

Microsofts eigen webbrowser Edge is eind vorige maand al voorzien van een wachtwoordmonitor, die niet alleen waarschuwt voor uitgelekte wachtwoorden maar die ook sterke alternatieven aandraagt.

Nu gaat Microsoft een stap verder en omarmt het andere platformen. Edge draait weliswaar, mede dankzij de Chromium-ondergrond, ook op macOS, iOS, Android en zelfs Linux. Maar het kleine marktaandeel van die browser verhindert breed bereik.

Mikken op massa

Daarom voert Microsoft nu de extra beveiliging van een eigen wachtwoordmanager door via twee andere wegen. De ene biedt aanvullende functionaliteit in de mobiele app Microsoft Authenticator, die vaak al bij zakelijke gebruikers van Microsofts clouddiensten wordt gebruikt. De andere is een nieuwe extensie voor Google's webbrowser Chrome, die gebaseerd is op de opensourcebasis Chromium.

Versie 1.0.0 van de wachtwoordextensie (Microsoft Autofill, wat in het Nederland 'Automatisch doorvoeren' heet) is begin deze maand ge-upload naar de Chrome Web Store van Google. Deze password-manager van Microsoft is daar beschikbaar in 41 talen.

Importfunctie

Gebruikers van Edge hebben deze functionaliteit al ingebouwd gekregen in die Microsoft-browser. Smartphonegebruikers kunnen zich tot de authenticatie-app van de Windows-leverancier wenden. Die multiplatform 2FA-app (two-factor authenticatie) heeft ook een importfunctie voor wachtwoorden die eerder al zijn ingevoerd in bijvoorbeeld Chrome, andere wachtwoordmanagers en zelfs een CSV-bestand.

Microsoft Autofill-extensie in Chrome

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in