Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft voorziet browser Edge van wachtwoordmonitor

Microsoft heeft zijn browser Edge voorzien van nieuwe wachtwoordmanagerfuncties. Met het nieuwe Password Monitor worden gebruikers gewaarschuwd als hun wachtwoord gevonden wordt in een datalek. Daarnaast gaat de browser voorstellen doen voor sterke wachtwoorden.
Microsoft Edge
© Microsoft
Microsoft

Om te controleren of een wachtwoord voorkomt in een datalek van een derde partij, loopt Edge alle wachtwoorden die in de browser opgeslagen zijn langs. De wachtwoorden worden vervolgens naast een grote database van bekende gelekte wachtwoorden gelegd.

Blijkt een opgeslagen wachtwoord overeen te komen met één in een database, dan verschijnt deze op de Password Monitor-pagina in de instellingen van Edge, legt Microsoft uit op een ondersteuningspagina. Alle wachtwoorden die daar verschijnen zijn niet langer veilig en moeten direct gewijzigd worden. Gebruikers kunnen hier ook een notificatie van krijgen. 

Microsoft benadrukt in een blogbericht dat de browser niet kan zien wat een wachtwoord precies is. Dat doet het aan de hand van 'homomorphic encryption', een nieuw versleutelingsprotocol van Microsoft waarmee er met versleutelde gegevens kan worden verwerkt, zonder dat ze eerst ontsleuteld moeten worden. 

Wachtwoordsuggesties

Edge krijgt ook een nieuwe functie waarmee het automatisch veilige en complexe wachtwoorden suggereert als een gebruiker zich aanmeldt op een nieuwe website of een wachtwoord verandert. 

Verder voegt Microsoft nieuwe thema's toe aan zijn Edge-browser, zoals een Halo-thema en Forza Horizon-varianten. Daarnaast krijgt de browser vernieuwde icoontjes en 'slapende' tabbladen die de prestaties van de PC moeten verbeteren, schrijft The Verge

Tot slot wordt Edge-geschiedenis en het synchroniseren van tabbladen naar iedereen uitgerold. Hiermee kunnen gebruikers hun volledige geschiedenis synchroniseren, evenals actieve tabbladen op verschillende apparaten. Deze functies werden begin deze maand al voor een aantal landen beschikbaar, maar deze week komen ze naar gebruikers wereldwijd. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in