Innovatie & Strategie

Personal Tech
Samsung Galaxy Fold

Volgende Samsung Fold staat al op stapel

Terwijl Samsungs eerste vouwbare smartphone nog in limbo verkeert, zou de opvolger al in zicht zijn.

© Samsung
22 juli 2019

Terwijl Samsungs eerste vouwbare smartphone nog in limbo verkeert, zou de opvolger al in zicht zijn.

De Galaxy Fold van Samsung is nog altijd niet opnieuw op de markt gebracht, maar zou volgens geruchten in redesign diverse duurtesten doorstaan en dus nu echt bijna uitkomen. Mogelijk dit najaar. Ondertussen duiken er berichten op dat de tweede generatie ook bijna uitkomt. Mogelijk komend jaar, en dan in de gedaante van een traditionele clamshell-telefoon.

Het klassieke IT-leveranciersprobleem van het Osborne-effect doemt op voor Samsungs debuut met een vouwbare smartphone. Officieel heeft de Zuid-Koreaanse elektronicareus nog geen mededelingen gedaan wanneer het herziene ontwerp van zijn falende Fold op de markt komt. Ook heeft de smartphonemaker geen aankondigingen gedaan over de tweede generatie van zijn toestel met opbouwbaar scherm. Rondgaande berichten en opduikende geruchten zorgen echter wel voor onzekerheid en daarmee mogelijk aanschafuitstel voor de Galaxy Fold(s).

Ontwerp aangepast

Het zeer kwetsbaar gebleken vouwscherm van de eerste Fold is qua ontwerp aangepast, heeft Samsung al wel openlijk gemeld. Daarbij zou dit redesign diverse duurtesten nu met glans hebben doorstaan, aldus een bericht in Zuid-Koreaanse media. Daarmee zou de herziene Fold klaar zijn om opnieuw uitgebracht te worden. Het is echter onduidelijk om wat voor tests het gaat en hoe het toestel daarbij heeft gefunctioneerd, schrijft BGR.

Ook is niet bekend welke releasetiming Samsung nu dan hanteert. Volgens de ingewijde bronnen van het Zuid-Koreaanse technieuwsplatform The Elec is Samsung vastberaden om zich niet af te laten troeven door de aankomende vouwbare smartphone van Huawei. Die Chinese concurrent heeft het uitbrengen van zijn Mate X vorige maand uitgesteld naar september, en Samsungs Fold-debacle daar de schuld van gegeven. Het voornemen om eerder op de markt te zijn dan de Mate X zou dus duiden op een release van de Fold in het najaar, concluderen diverse media.

Haastige spoed (weer?)

Het oorspronkelijke falen van de Fold, waarbij het opbouwbare scherm gevoelig bleek voor storingen en uitval, was echter grotendeels te wijten aan overhaaste ontwikkeling. Co-CEO DJ Koh van Samsung heeft openlijk bekend dat de Galaxy Fold nog niet klaar was toen de fabrikant het toestel uitbracht. De Zuid-Koreaanse topman zegt dat hij de vouwbare smartphone te vroeg naar de markt heeft gebracht, en dat dit beschamend was. Eerder is Samsung al hetzelfde overkomen met zijn vlamgevaarlijke Note 7, die het haastig heeft uitgebracht om concurrent Apple de loef af te steken.

Inmiddels duiken er nu ook geruchten op over een aankomende opvolger voor de eerste Fold, die nog altijd niet beschikbaar is voor gebruikers. Deze Fold 2 zou al vergevorderd zijn in de ontwikkeling en komend jaar op de markt kunnen komen. Dit nieuws is gebaseerd op informatie uit de toeleveringsketen in Taiwan. Daarbij wordt ook gemeld dat dit nieuwe vouwbare toestel niet op de verticale as inklapt maar op de horizontale as. De Fold 2 is daarmee een terugkeer naar het oude clamshell-ontwerp van vroege mobiele telefoons. Berichten en beelden daarvan zijn eerder al naar buiten gekomen.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.